» Wzmocnij się na wiosnę! Natura na talerzu z Puszczy Białowieskiej
Czy Ty również czujesz, że opadasz z sił na przedwiośniu? A lepiej nie będzie, bo za chwilę zmiana czasu :/ W okresie przejściowym warto wzmacniać organizm – to co jemy, wpływa na nasze samopoczucie i dodaje powera. Żebyście mieli wystarczająco dużo energii na wycieczki po Puszczy Białowieskiej (zwiastunów wiosny coraz więcej – wypatrujcie ich z wież widokowych i podczas spacerów), zachęcamy do degustacji lokalnej kuchni.
My zajadamy się konfiturami z malin oraz pysznym serem z kozieradką, do herbaty dolewamy pigwowca w syropie a wieczorem króluje miód pitny A to tylko kilka z wielu kombinacji na talerzu :) Łapcie namiary na więcej:
MIODOSYTNIA PODLASKA Dawid Olesiuk
Saki 50, 17-250 Kleszczele
Tel. 694239960
https://www.facebook.com/MiodPitnyPodlaski/
Obecnie produkowany jest słodki (w klasyfikacji winiarskiej) miód pitny trójniak. Powstaje on w wyniku fermentacji nastawu składającego się proporcjonalnie z jednej części miodu i dwóch części wody, która zastępowana jest sokiem owocowym. W przyszłości mam nadzieję nastawić miody w wersji półsłodkiej – czwórniak, i bardzo słodkiej – dwójniak.
Miód Pitny Podlaski ZŁOTY powstaje wyłącznie z naturalnych składników bez środków konserwujących i stabilizatorów. Oprócz wspaniałych podlaskich miodów wytwarzany jest z dodatkiem soku jabłkowego odmiany antonówka z własnego gospodarstwa. Dzięki temu posiada piękny złoty kolor, odpowiednią kwasowość i owocowy bukiet smakowy.
Miód Pitny Podlaski RUBINOWY podobnie jak ZŁOTY wytwarzany jest z dodatkiem soku owocowego, w tym przypadku z czarnej porzeczki.
W e-sklepie znajdziecie konfitury, marynowane grzybki, suszone runo, miody
Unikatowa seria produktów – Matecznik – Tradycja z natury, została stworzona w oparciu o koncepcję harmonii z naturą. Komponowanie produktów i przetworów jest zgodne z cyklem kwitnienia i dojrzewania, w zgodzie z rytmem natury.
Wszystkie surowce pozyskiwane są wyłącznie z dziko rosnących owoców, ziół, grzybów oraz pszczelich pożytków, pochodzących z regionu Puszczy Białowieskiej. Wykorzystywane naturalne składniki wolne są od zanieczyszczeń, a dzięki dogodnym warunkom wzrostu zachowują pełnię walorów smakowych.
zobacz ofertę: http://www.matecznik.eu/sklep
Serowarnia “Sery z Puszczy Białowieskiej” znajduje się w Hajnówce w woj. podlaskim na skraju jedynego lasu naturalnego w Europie! Puszcza Białowieska to szczególny obszar, który cechuje wyjątkowa bioróżnorodność oraz rządzą odwieczne prawa przyrody niezmienione przez człowieka. Wszystko to powoduje, iż produkty z naszego regionu są zdrowe, smaczne i naturalne.
Nasze sery powstają ze świeżego krowiego mleka prosto z udoju. Poza naturalną i wegetariańską podpuszczką , solą serowarską, specjalnymi szczepami bakterii mlekowych i ekologicznymi ziołami, nie zawierają żadnych sztucznych dodatków. Wytwarzane są ręcznie, bez stosowania maszyn. Oferujemy szeroki wybór serów kwaskowo- podpuszczkowych (miękkich), półtwardych dojrzewających i twardych dojrzałych.